Telo bo vedno preferiralo desno stran telesa. Problem nastane takrat, kadar smo “zaklenjeni” na desni strani in ne znamo preiti več na levo ter obenem izmenjevat gibanja. S tem se spremeni mehanika gibanja in hkrati navor pri določenih sklepih.

Na sliki vidiš prikaz kako se lahko odrazi “zaklenjeno” in “odklenjeno” telo. 

Telo se vedno prilagodi dlje trajajočim situacijam. Sposobnost adaptacije je človeški vrst skozi evolucijo omogočala preživeti. Poleg adaptacije pa je telo izjemno dobro tudi v kompenzaciji gibanja. 

Tu je prikazan primer, kjer je oseba pričela uporabljati bolj ustrezne mišice za nadzor telesa.

Telesne ekstremitete vedno sledijo postavitvi centra. V kolikor je medenica v neustreznem položaju se temu prilagaja celotno telo. Ta prilagoditev ni vedno najboljša in lahko na daljši rok povzroči kup neušečnosti (plosko stopalo, halux valgus, plantarni fasciitis…).

Do Domna sem prišla preko priporočila znanke. Kronična bolecina v hrbtu v kombinaciji z mojim fizično napornim delom me je pestila ze kar nekaj časa. Kljub obisku masaz, fizioterapij in zdravnikov, se bolečina ni izboljšala. Preko strokovno zastavljenega plana in postopnim stopnjevanjem treninga sva korak za korakom odpravila moje težave in popravila nepravilne vzorce gibanja.
Anja Gvozdanovič

Naš Instagram Profil

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.
Error: No posts found.